FAQ

 • Wat is gratis en wat niet?

  Het gebruik van de Cardmil app is gratis.

  Cardmil for Business is betalend. Dit is een webapplicatie voor het centraal beheer van alle digitale visitekaartjes binnen uw bedrijf. 

 • Wat is Cardmil for Business?

  Cardmil for Business is een platform voor bedrijven om het beheer te doen van hun digitale kaartenpark. 

  De beheerder van het platform bepaalt de inhoud en wie welk kaartje krijgt. Wanneer de werknemers de Cardmil app downloaden, ontvangen zij meteen hun juiste digitale kaartje. Werknemers kunnen dan hun digitaal kaartje versturen naar iedereen.

  Bij verandering van de gegevens op het kaartje (bijv. promotie, ander adres, …) past de beheerder dit aan en is dit meteen zichtbaar op het kaartje van de werknemer. 

  Als een werknemer het bedrijf verlaat, kan de werkgever alle contacten overdragen naar een andere werknemer. Zo weten uw klanten perfect wie hun contactpersoon is.

 • Hoe verstuur ik mijn kaartje?

  U kan uw kaartje versturen door onderaan op de verzendknop te drukken (de blauwe knop met het Cardmil logo). 

  Daar selecteert u het kaartje dat u wil versturen. 

  U heeft 2 opties:

  • Een QR-code genereren voor mede Cardmil gebruikers. Iemand die de app al heeft kan snel en eenvoudig uw QR-code scannen. Na het scannen ontvangt u elkaars kaartje.
  • Kaart versturen voor niet Cardmil gebruikers. Met deze optie kan u uw kaartje versturen als afbeelding via mail, sms, whatsapp, messenger e.d. Uw contact ontvangt dus altijd uw kaartje zonder de app te hoeven downloaden.
   Wanneer u kiest voor mail, dan wordt er samen met de afbeelding een persoonlijke link verstuurd. Wanneer de ontvanger op de link klikt, wordt hij naar de juiste store gestuurd. Na het downloaden van de app ontvangt hij meteen uw kaartje. Kiest de ontvanger er niet voor de app te downloaden, dan kan de ontvanger uw contactgegevens met eenvoudig in de contactgegevens van zijn telefoon opslaan. U bent dus altijd verzekerd dat uw gegevens correct worden ontvangen en opgeslagen bij uw contacten.
 • Hoe kan ik contacten toevoegen in mijn Cardmil?

  Als u uw kaartje via mail verstuurt, stuurt u niet alleen uw kaartje maar ook een persoonlijke link van uw kaartje. Als uw contact op deze link klikt, kan die de app downloaden en ook een kaartje aanmaken.

  Vanaf nu bent u connecties van elkaar. U heeft elkaars kaartje en elke verandering op het kaartje is meteen zichtbaar voor beiden. De visitekaartjes blijven dus altijd up to date.

 • Moet mijn contact Cardmil hebben om mijn kaartje te kunnen zien?

  Nee, u kunt uw digitaal kaartje versturen als afbeelding via mail, WhatsApp, Messenger e.d. Uw contact ontvangt uw kaartje als een digitale afbeelding en heeft Cardmil dus niet nodig om uw kaartje te kunnen zien.

  Als uw contact de app downloadt, krijgt die uw kaartje in de app te zien. Indien u dan iets aanpast op uw kaartje, krijgt uw contact hier meteen een melding van en ziet die meteen het aangepaste kaartje.  

 • Hoe komt het dat mijn kaartje drie kanten heeft?

  Bij Cardmil heeft elk digitaal visitekaartje drie kanten:

  • Kant 1 is de logo kant. Hier kan u een logo, foto of tekst op plaatsen.
  • Kant 2 is de kant met al uw contactgegevens. Hier kan u verschillende templates kiezen.
  • Kant 3 is de kant met uw profielfoto en biografie. Deze foto komt in de contactenlijst te staan. Aan de hand daarvan is het voor uw contacten makkelijker om u terug te vinden en te herkennen. In uw biografie kan u kort iets over uzelf schrijven of over uw interesses, product of dienst. U kan ook de links naar uw social media profielen toevoegen op deze kant.
 • Hoe krijg ik het logo van mijn bedrijf op de logo-zijde?

  Om uw logo op kant 1 te plaatsen, moet u het logo naar uzelf mailen. Open deze mail op uw telefoon en sla de afbeelding op. Nu kan u op kant 1 de afbeelding op uw smartphone selecteren en deze op uw digitale visitekaartje plaatsen. 

 • Ik wil de lay-out van mijn info-zijde aanpassen. Hoe moet ik dit doen?

  Standaard krijgt uw kaartje altijd het eerste template. Wanneer u dit wil aanpassen, klikt u onderaan in het menu op ‘My Cards’. Hier krijgt u een overzicht van al uw digitale visitekaartjes. Klik op het kaartje dat u wilt aanpassen en kies voor ‘kaart bewerken’. Ga vervolgens naar ‘info’ in het menu bovenaan. Kies daar voor ‘wijzig template’. Hier kan u kiezen uit de verschillende templates. Bij bepaalde kaartjes kan u zelf de achtergrondkleur en tekstkleur kiezen.

 • Wat kan ik op mijn biografie plaatsen?

  U kunt zelf bepalen wat u opschrijft zoals:

  • Iets over uzelf
  • Iets over uw bedrijf
  • De openingsuren van uw bedrijf

  Als u hier iets aanpast, krijgen uw contacten een melding dat u iets heeft aangepast. Op die manier kan u onrechtstreeks een melding sturen naar iedereen die uw kaartje heeft.

 • Kan ik meer dan één kaartje aanmaken?

  Bij Cardmil kan u onbeperkt kaartjes aanmaken. Standaard wordt er automatisch een basiskaartje aangemaakt. Wanneer u nog een tweede kaartje wil toevoegen, gaat u naar ‘My Cards’. Rechts bovenaan moet u kiezen voor ‘+’ om nog een kaartje aan te maken.

 • Wat is 'QR-code/link aanmaken'?

  U kan een QR-code of link aanmaken door naar ‘My cards’ te gaan. Wanneer u daar klikt op ‘QR-code of link aanmaken’, dan krijgt u een unieke QR-code en een unieke link voor uw digitaal kaartje te zien.

  Wanneer iemand deze QR code scant of op de link klikt, ontvangt hij/zij uw kaartje.

  • Indien de persoon die uw code gescand heeft of op uw link geklikt en hij/zij heeft Cardmil, dan komt uw kaartje onmiddellijk in zijn/haar lijst te staan.
  • Indien de persoon die uw code gescand heeft of op uw link geklikt heeft nog geen Cardmil heeft, dan wordt hij/zij naar de juiste store gestuurd. Na het downloaden ontvangt hij/zij uw kaartje. Als uw contact er niet voor kiest om Cardmil te downloaden kunnen uw gegevens toch eenvoudig in het contactenoverzicht van de telefoon van uw contact worden opgelsagen. 

  U kan deze link of QR-code via verschillende kanalen delen. Op die manier is het nog eenvoudiger om uw digitaal visitekaartje te verspreiden.

  Dankzij deze functie is het mogelijk om uw digitaal visitekaartje te delen via bijvoorbeeld WhatsApp, Messenger, Facebook e.d.

  TIP: Voeg uw QR-code en persoonlijke link aan uw e-mailhandtekening toe. Of gebruik deze afbeelding en koppel deze aan uw persoonlijke link:

 • Hoe kan ik een chatbericht sturen naar een contact?

  Ga naar uw contactenlijst binnen Cardmil en zoek naar het digitale visitekaartje van uw contact. Bekijk het kaartje van uw contact waar u een bericht naar wil sturen en klik daarna rechts bovenaan op het tekstballonnetje. U kan nu chatten met uw contact.

 • Hoe kan ik de contacten in mijn contactenlijst sorteren?

  Uw contactenlijst is standaard gesorteerd op voornaam. U kan bij ‘settings’ kiezen hoe u uw contacten wil sorteren. U kan kiezen voor voornaam, achternaam of bedrijf.

 • Hoe kan ik contact opnemen met mijn contact?

  Ga naar het visitekaartje van de persoon met wie u contact wilt opnemen. Hier heeft u verschillende knoppen staan om in contact te komen met uw contact. U kan bellen, mailen, naar de website surfen, navigeren naar het adres, de social media profielen openen e.d.